Mieliniai greitučiai
- Vanduo, 100 mililitrų
- Druska
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus
- Aliejus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
Kiaušinį išplakite su cukrumi ir druskyte, suberkite miltus ir kepimo miltelius ant viršaus. Tada pašildykite pieną ir supilkite į kiaušinio plakinį, viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Įpilkite aliejaus ir šilto vandens.
Masė turi buti šiek tiek tirštesnė nei grietinė, jei masė per skysta įdėkite daugiau miltų. Viską gerai išmaišius palikite pastovėti apie 15 min., kad išbrinktų miltai. Įkaitinkite keptuvę ir ant silpno kaitrumo ugnies kepkite blynus, dėkite po šaukštą į keptuvę.
Blynelius rekomenduoju valgyti su karameliniais obuoliukais ir šokoladu.
Obuolius nulupame supjaustome gabaleliais ir patroškiname keptuvėje su šaukštu cinamono ir 5 šaukštais cukraus.
Blynelius taip pat galima valgyti su grietine bei spirgučių ir svogūnų padažu!
Pastaba:
Jei norite saldesnių blynų, patariu įmaišyti du šaukštus cukraus pudros į tešlą.
2014-06-12 11:41
2013-12-09 00:46
2011-08-21 16:49
2011-08-16 17:42
2017-02-09 22:21