Mielinis vyniotinis su aguonomis
- Miltai, 400 gramų
- Pienas, 120 mililitrų
- Mielės, šviežios, 20 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 100 gramų
- Cukrus, "DanSukker" miltelinis, 200 gramų
- Citrinos, sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Aguonos, 200 gramų
- Pienas, 140 mililitrų
- Romas, tamsus, 40 mililitrų
- Apelsinai, 1 vienetas
- Aguonos, 1 arbatinis šaukštelis
Mieles išsukite su pienu, supilkite į dubenį su miltais, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 min. Suberkite cukrų, druską, supilkite ištirpintą sviestą, išplaktą kiaušinį ir užminkykite tešlą. Palikite šiltoje vietoje 30 min. kad pakiltų.
Prikaistuvyje užvirinkite pieną, suberkite cukrų, aguonas ir maišydami virkite 5 min. Nukoškite, atvėsinkite, tada sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu, sumaišykite su romu.
Iš pakilusios tešlos iškočiokite ploną stačiakampį lakštą ir ant jo tolygiai paskirstykite aguonų įdarą. Užlenkite galus, tada susukite ritinį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 30 min. Atvėsinkite, apliekite iš miltelinio cukraus ir citrinos sulčių išmaišytu glajumi, apibarstykite aguonomis. Kai glajus sustings, pyragą papuoškite plonomis apelsino riekėmis.