Migdolinis vyšnių tortas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vyšnios, 750 gramų
- Miltai, 1.5 stiklinės
- Malti migdolai, 150 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Želė, vyšnių
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, (trynys)
- Gvazdikėliai, malti
- Cinamonas
- Cukraus pudra, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Į miltus įberkite žiupsnelį druskos, gvazdikėlių, cukrų, cinamono ir migdolų. Sudėkite kapotą sviestą, trynį ir viską gerai išminkykite. Tešlą suvyniokite į foliją ir 2 valandas palaikykite šaldytuve.
Tada iškočiokite 1/2 cm storio lakštą ir įdėkite jį į kepimo popieriumi ar folija išklotą torto formą. Palikite apie 2 cm aukščio kraštelį, o tešlos perteklių nupjaukite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Pagrindą kepkite 25 minutes. Tada atvėsinkite.
Paruoškite želę, kaip nurodyta ant pakelio. Ant torto sudėkite vyšnias (bus skaniau, jei prieš tai iš vyšnių išimsite kauliukus) ir užpilkite ant jų želę. Tortą valandą palaikykite šaldytuve.
» Rašyti komentarą
» Komentarai