Mini canelles
- Pienas, 500 mililitrų
- Sviestas, 50 gramų
- Miltai, 100 gramų
- „Dansukker“ cukraus milteliai, 250 gramų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Romas, tamsus, 2 valgomieji šaukštai
- Rudasis cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, formelių ištepimui, 2 valgomieji šaukštai
Į nedidelį prikaistuvį supilti pieną ir sudėti sviestą. Kaitinti ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti šiek tiek atvėsti.
Kol pienas su sviestu vėsta, į dubenį išsijoti miltus, cukraus pudrą ir druską. Išmaišyti.
Nedideliame dubenėlyje lengvai išplakti kiaušinius ir kiaušinių trynius. Supilti juos į miltų mišinį ir išmaišyti.Kai pieno ir sviesto mišinys atvės iki maždaug 50°C temperatūros (jis turi būti šiltas, tačiau ne karštas), supilti jį į dubenį su miltais. Lengvai išmaišyti, kol visiškai neliks miltų gumuliukų.
Į tešlą įmaišyti romą ir vanilinį cukrų. Tešla turi būti labai skysta.Dubenį su paruošta tešla uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve apie 24 valandas.
Prieš kepant, pyragėlių formeles ištepti sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi, orkaitę įkaitinti iki 230°C temperatūros. Išėmus dubenį su tešla iš šaldytuvo, dar kartą išmaišyti ir supilstyti į pyragėlių formeles taip, kad liktų apie 1 cm iki formelės viršaus.Pripildytas formeles dėti į jau įkaitusią orkaitę, į vidurinę jos pakopą. Kepti 15 minučių, tada
sumažinti orkaitės temperatūrą iki 190°C. Kepti dar apie 45 minutes. Praėjus pusei kepimo laiko, perkelti groteles su pyragėliais į žemesnę orkaitės pakopą ir kepti toliau.Po 45 minučių jie turi būti tamsiai auksinės spalvos, jų paviršius turi būti karamelizuotas ir traškus, o perlaužto pyragėlio vidus turi būti korėtas, minkštas ir drėgnos kreminės konsistencijos.
2014-12-18 15:03
2014-12-21 19:25