Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Miltai, 380 mililitrų
- Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
- Pienas, 4 valgomieji šaukštai
- Majonezas, VILNIUS, 400 mililitrų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Obuoliai, 1 vienetas
- Razinos, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir pienu, supilti majonezą, gerai išmaišyti.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti.
Pilti tešlą į sviestu išteptą skardą. Ant viršaus išdėlioti pjaustytus griežinėliais obuolius, užbarstyti vandenyje pamirkytas, išbrinkusias razinas (aš mirkiau vandens ir brendžio mišinyje).
Dėti į įkaitiną iki 180*C temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 - 50 min.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-04-07 22:32
Išvaizda - skonio reikalas. Taip, kepiau šį keksą ne kartą - pavyko labai puikai. Gardus ir saldus, ir visai nesusmegęs, kaip kad jums atrodo. Majonezą reikia naudoti kokybišką. Galima ir mažesnį kiekį dėti, varijuoti su cukraus kiekiu - nes skirtingų firmų saldumas labai skiriasi, tačiau puikiai pavyksta ir pagal nurodytus kiekius. Prisiminkite senovinių majonezo sausainių receptą - ten jis taipogi figūruoja ir nesijaučia. Jei receptas nepatinka - nemėginkite, bet nedarykite išankstinių išvadų.
2015-04-07 18:36
Išvaizda visai apetito nekelia - kepinys susmegęs atrodo, o ir pats receptas abejotinas su tokiu kiekiu majonezo. Įdomu, ar autorė pati bent skaitė ką parašė? Panašu kad šis receptas tai tiesiog COPY/PASTE iš interneto, įrašant papildomai majonezą, net nesusimasčius, kad toks kiekis saldumyną pavers neaiškaus skonio gaminiu
2015-04-07 16:48
Galite dėti daugiau cukraus - skonio reikalas. Tačiau majonezo nesijaučia, dar obuoliai ir razinos prideda saldumo. Pagal šį receptą išeina skanus, purus keksas.
2015-04-07 12:10
juk majoneze be galo didelis kiekis druskos, o visame kepinyje naudojama tik 4 šaukštai cukraus. Tuo tarpu majonezo 400 ml. Proporcijos nelabai pyragą primeną
2015-04-08 16:47