Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis

Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Miltai, 380 mililitrų
  • Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
  • Pienas, 4 valgomieji šaukštai
  • Majonezas, VILNIUS, 400 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Obuoliai, 1 vienetas
  • Razinos, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir pienu, supilti majonezą, gerai išmaišyti.

  2. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti.

  3. Pilti tešlą į sviestu išteptą skardą. Ant viršaus išdėlioti pjaustytus griežinėliais obuolius, užbarstyti vandenyje pamirkytas, išbrinkusias razinas (aš mirkiau vandens ir brendžio mišinyje).

  4. Dėti į įkaitiną iki 180*C temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 - 50 min.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
brrrr
2015-04-08 16:47
Kad autorė jau taip labai gyrė savo kepinį, tai nesusilaikiau ir pabandžiau - o gal tikrai tinka toks kiekis majonezo su 5 šaukštais cukraus. Turiu pasakyti, kad nei kaimo šuo neėdė - reto šlykšumo patiekalas ir sugadinti produktai. Jei jau tikrai norite gamint saldžius patiekalus su majonezu, tai tikrai nereikėtų verst jo viso indelio. Šaukšto būtų per akis tam išgirtam purumui, kurio tikrai nemačiau, suteikti. Pati rašote, kad majonezą dedate, nes jame daug kiaušinių. Tai kam dar 4 vnt dėti?
Ieva
2015-04-07 22:32
Išvaizda - skonio reikalas. Taip, kepiau šį keksą ne kartą - pavyko labai puikai. Gardus ir saldus, ir visai nesusmegęs, kaip kad jums atrodo. Majonezą reikia naudoti kokybišką. Galima ir mažesnį kiekį dėti, varijuoti su cukraus kiekiu - nes skirtingų firmų saldumas labai skiriasi, tačiau puikiai pavyksta ir pagal nurodytus kiekius. Prisiminkite senovinių majonezo sausainių receptą - ten jis taipogi figūruoja ir nesijaučia. Jei receptas nepatinka - nemėginkite, bet nedarykite išankstinių išvadų.
susilaikysiu
2015-04-07 18:36
Išvaizda visai apetito nekelia - kepinys susmegęs atrodo, o ir pats receptas abejotinas su tokiu kiekiu majonezo. Įdomu, ar autorė pati bent skaitė ką parašė? Panašu kad šis receptas tai tiesiog COPY/PASTE iš interneto, įrašant papildomai majonezą, net nesusimasčius, kad toks kiekis saldumyną pavers neaiškaus skonio gaminiu
Ieva
2015-04-07 16:48
Galite dėti daugiau cukraus - skonio reikalas. Tačiau majonezo nesijaučia, dar obuoliai ir razinos prideda saldumo. Pagal šį receptą išeina skanus, purus keksas.
Druska majoneze
2015-04-07 12:10
juk majoneze be galo didelis kiekis druskos, o visame kepinyje naudojama tik 4 šaukštai cukraus. Tuo tarpu majonezo 400 ml. Proporcijos nelabai pyragą primeną