Minkšti juodojo šokolado sausainiai
- Miltai, 1 stiklinė
- Juodasis šokoladas, 170 gramų
- Sviestas, kambario temperatūros, 110 gramų
- Rudasis cukrus, 0.75 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kakava, nesaldžios, 0.333333 stiklinės
- Vanilės ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 0.2 arbatinio šaukštelio
- Baltas šokoladas, 60 gramų
- Saulėgrąžų aliejus, 1 arbatinis šaukštelis
Orkaitę įkaitiname iki 150 C laipsnių.
Nedideliame puode įkaitiname šiek tiek vandens. Šokoladą sudedame į dubenį, uždedame ant puodo su karštu vandeniu ir ištirpdome. Po to atidedame į šalį atvėsti.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kakavą, sodą ir druską.
Kitame dubenyje suplakame cukrų su sviestu ir vanilės ekstraktu naudodami elektrinį plakiklį. Įmušame kiaušinius ir išplakame. Supilame šokoladą ir išmaišome šaukštu. Sudedame miltus ir lengvai išmaišome, kad miltai susijungtų su tešla.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Dedame po 1 valg. š. tešlos ~5 cm atstumu vienas nuo kito, lengvai išlyginame sausainių paviršių.
Sausainius kepame 18-22 minutes įkaitintoje orkaitėje. Sausainių neperkepkite. Iškepę sausainiai bus minkšti. Juos paliekame atvėsti ant kepimo popieriaus kelias minutes, po to perkeliame ant grotelių visiškai atvėsti. Iš visos tešlos turėtų gautis ~18-20 vidutinio dydžio sausainių.
Baltojo šokolado glaistas – nedideliame puode įkaitiname šiek tiek vandens. Baltąjį šokoladą sudedame į dubenį, įpilame aliejaus. Dubenį uždedame ant puodo su karštu vandeniu, ištirpdome šokoladą ir išmaišome. Dar karštu glaistu apšlakstome atvėsusius sausainius, palaukiame 5-10 min, kad glaistas sustengtų (nekantriausi skaniauja iškart!). Sausainius laikome uždengtame inde, kambario temperatūroje.