Minkštos bandelės su dešrelėmis

Minkštos bandelės su dešrelėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pieniškos dešrelės, 800 gramų
  • Miltai, 200 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Sezamo sėklos, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Sausos mielės, 7 gramai
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Pieną pašildome iki kambario temperatūros. Suberiame cukrų, mieles ir išplakame, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenėlį uždengiame rankšluostėliu ir padedame šiltai 10-15 minučių, kol suputos.

  2. Didesniame dubenyje sumaišome miltus su žiupsneliu druskos, dedame kambario temperatūroje suminkštėjusį sviestą ir minkome rankomis, kol gausime trupinius.

  3. Į gautus trupinius supilame mieles su pienu ir minkome. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų.

  4. Kai tešla jau paruošta, uždengiame ir dedame ją ~1 val į šiltą vietą, kad tešla pakiltų dvigubai.

  5. Po valandos imame tešlą, iškočiojame ir supjaustome juostelėmis. Tuomet imame dešrelę ir aplink ją vyniojame juostelę. Dedame į kepimo skardą.

  6. Tuomet išplakame kiaušinį ir paruoštu plakiniu aptepame bandeles. Ant viršaus apibarstome sezamo sėklomis.

  7. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 C (iš viršaus ir apačios funkcija) temperatūroje apie 20 - 25min, kol gražiai apskrunda. Valgome su mėgstamu padažu, pvz., majonezas, pomidorų padažas ir česnakas. Skanaus. :)

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Eisvina
» Rašyti komentarą