Močiutės čeburėkai su mėsa
- Kiaulienos faršas, 200 gramų
- Veršienos faršas, 150 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Juodieji pipirai
- Druska
- Prieskoniai, maltai mėsai
tešlai:
miltai, tešlai ir jos minkymui
1 kiaušinis
1-2 puodeliai vandens
Į kvietinius miltus įmušame kiaušinį ir maišome šaukštu ir pamažu pildami vandenį. Kai tešlos nebeįmanoma maišyti šaukštu, tešlą minkome rankomis. Kai tešla gerai išminkyta, t.y. nustoja lipti prie rankų, dedame ją į maišelį.
Kiaulienos faršą sumaišome su veršienos faršu, masę pagardiname prieskoniais, sudedame smulkintus svogūnus ir gerai viską sumaišome. Imame tešlos gabalėlį, kočėlu gražiai jį iškočiojame iki 3 mm storio, į vieną ruošinio pusę dedame šaukštą paruošto faršo (būtinai plonu sluoksniu). Dabar kitą ruošinio pusę užlenkiame ant viršaus, kraštus lengvai sulyginame pirštais. Čeburekus gražiai peiliu apipjaustome. Į keptuvę įpilame apie 1 cm. augalinio, statome ją ant didelės ugnies ir laukiame kol aliejus įkais. Aliejui įkaitus į keptuvę dedami čeburėkai. Kepame. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluostuko, kad susigertų perteklinis aliejus.
2013-11-06 13:15
2013-10-04 16:39
2013-09-24 14:58
2013-09-24 14:57
2013-12-11 14:57