Moliūginis varškės pyragas
- Varškė, 500 gramų
- Moliūgų tyrė, nuvarvintos, 500 mililitrų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Grietinė, riebios, 200 gramų
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 3 valgomieji šaukštai
- Miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Manų kruopos, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Ciberžolė, 1 arbatinis šaukštelis
- Imbieras, nebūtina, 1 centimetras
- Druska, 1 žiupsnelis
Imant rupesnę varškę bus tvirtesnės konsistencijos kepinys, o imant kreminę - kreminis. Aš ėmiau ir kreminės ir netrintos varškės per pusę.
Tarkuotą moliūgą pavirti apie 10 min. puode maišant, atšaldyti ir gerai nuvarvinti.
Į išsuktus trynius pilti grietinę, varškę ir moliūgų tyrę bei viską gerai išmaišyti. Tuomet pilti miltus, manų kruopas, cinamoną, ciberžolę, citrinos sultis, išmaišyti. Tinka ir imbieras tarkuotas.
Gerai išplakti kiaušinių baltymus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir juos atsargiai įmaišyti į varškės - moliūgų masę. Pyrago tešlą supilt į sviestu pateptą apvalią kepimo formą, apibertą manais.
Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Pilnai atšaldyti, geriausia per naktį - jis turi ,,susigyventi'' savyje.
Aš jį dar apliejau kremu, paruoštu iš ištirpinto 100 g. šokolado juodo ir 100 g. riebios grietinėles. Taipogi papuošiau. Kitą kartą kepsiu ant sluoksniuotos mielinės tešlos pagrindo, manau šis pyragas suteikia laisvės fantazijai. Beje, kepimui aš naudojau silikoninę formą stikliniu dugnu - labai buvo patogu patiekti.