Moliūgo ir obuolių pyragas

Moliūgo ir obuolių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Moliūgai, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Obuoliai, 3 vienetai
  • Cukrus, 120 gramų
  • Kvietiniai miltai, 110 gramų
  • Kvietiniai miltai, 110 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 100 mililitrų
  • Citrinos žievelė, 1 vienetas
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Maltas muskatas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
Glajui:
  • Citrinų sultys, 0.5 vieneto
  • Cukraus pudra, 100 gramų
Tešlos raugui:
  • Moliūgų sėklos, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti.

  2. Miltus sumaišyti kartu su cinamonu, maltu muskatu, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Viską supilti į kiaušinių masę. Gausis gana tiršta masė.

  3. Moliūgą ir obuolius sutarkuoti. Įtarkuoti citrinos žievelę. Viską dėti į tešlą ir gerai išmaišyti, įberiame moliūgų sėklas. Šiek tiek sėklų paliekame papuošimui.

  4. Orkaitę įkaitintame iki 190 laipsnių. Pyragą kepame apie valandą laiko.

  5. Iškepusiam pyragui leidžiame šiek tiek atvėsti.

  6. Glajų paruošiame iš citrinų sulčių ir cukraus pudra.

  7. Glajumi puošiame pyragą, apiberiame likusiomis moliūgų sėklomis.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Kristina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Daiva
2017-11-19 14:07
Skanu,paprasta,pigu-pagrindinius produktus panaudojau iš savo sodo