Moliūgo keksas su vyšniomis
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Sviestas, 100 mililitrų
- Miltai, 200 gramų
- Moliūgai, 300 gramų
- Vyšnios, 1 sauja
- Likeris, 100 mililitrų
- Prieskoniai, 1 saujelė
Pasiruoškite vyšnias: į puodą pilkite - 50 ml vandens, dėkite 50 g cukraus, pilkite likerį / vyną (cukraus kiekis priklauso nuo naudojamo alkoholio saldumo), dėkite prieskonius: žvaigždiškąjį anyžių, cinamono lazdelę, kvapiuosius ir juoduosius pipirus (nemaltus), gvazdikėlių. vanilės. Palaukiame, kol užvirs, tada berkite vyšnias, virkite apie 5 min, tada palikite bent pusvalandžiui.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
Kiaušinius plakite su 100 g cukraus iki putotos masės, tada supilkite tirpintą sviestą.
Burokine tarka sutarkuokite moliūgą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į kiaušinių ir sviesto masę.Tešla bus tirštoka.
Tada įmaišykite moliūgą ir vyšnias (nuo vyšnių gerai nupilkite skystį, kuriame jos virė) ir pilkite tešlą į kepimo formą.
Kepkite apie 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje.Ant iškepto pyrago galite užpilti paruoštą glaistą: cukras pudra + citrinos sultys.