Moliūgo keksas su vyšniomis

Moliūgo keksas su vyšniomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Sviestas, 100 mililitrų
  • Miltai, 200 gramų
  • Moliūgai, 300 gramų
  • Vyšnios, 1 sauja
  • Likeris, 100 mililitrų
  • Prieskoniai, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Pasiruoškite vyšnias: į puodą pilkite - 50 ml vandens, dėkite 50 g cukraus, pilkite likerį / vyną (cukraus kiekis priklauso nuo naudojamo alkoholio saldumo), dėkite prieskonius: žvaigždiškąjį anyžių, cinamono lazdelę, kvapiuosius ir juoduosius pipirus (nemaltus), gvazdikėlių. vanilės. Palaukiame, kol užvirs, tada berkite vyšnias, virkite apie 5 min, tada palikite bent pusvalandžiui.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.

  3. Kiaušinius plakite su 100 g cukraus iki putotos masės, tada supilkite tirpintą sviestą.

  4. Burokine tarka sutarkuokite moliūgą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į kiaušinių ir sviesto masę.Tešla bus tirštoka.

  5. Tada įmaišykite moliūgą ir vyšnias (nuo vyšnių gerai nupilkite skystį, kuriame jos virė) ir pilkite tešlą į kepimo formą.
    Kepkite apie 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje.

  6. Ant iškepto pyrago galite užpilti paruoštą glaistą: cukras pudra + citrinos sultys.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą
» Komentarai