Moliūgo piurė
- Moliūgai, pasirinktinas kiekis
Marinavimas
Ingredientai:
Moliūgai
Gaminimas:
1. Orkaitėje:
Moliūgą nuplaut, perpjauti pusiau, didesnį – į keletą dalių, išimti sėklas, dėti į kepimo skardą, odele žemyn, įpilti truputį vandens ir kepti ant apie 150-180 laipsnių ugnies, kol suminkštės. Kuo mažesni gabaliukai, tuo greičiau iškeps, didesniam gali prireikti ir 1-1,5 valandos. Atvėsus nuimti odelę, o minkštimą susmulkinti iki vientisos masės.
2.Virti: Išvirti moliūgų gabaliukus nedideliame kiekyje vandens.Virti kol suminkštės, bet neišteš, tada sudėti į sietelį ir atsargiai maišyti, kad nubėgtų vanduo, galima palikti nuvarvėt, kol atvės. Sutrinti. Skanaus!
Naudojama gaminant pyragus, sausainius, sriubas. Šaldytuve tokią piurę galima
laikyti iki trijų dienų, užšaldžius – keletą mėnesių.