Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
- Pomidorai, su šakelėmis, 8 vienetai
- Prancūziškas batonas, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 1 stiklinė
- Sūris, gorgoncola, 200 gramų
- Vyno actas, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus
- Moliūgai, 200 gramų
- Rausvieji svogūnai, 1 vienetas
- Pipirai, 1 vienetas
- Bazilikas, 8 vienetai
- Česnakas, 6 skiltelės
Česnakinio aliejaus gaminimas. Į stiklinę pilti alyvuogių aliejaus, dėti trinto česnako ir išmaišyti.
Čiabatos gaminimas. Batoną supjaustyti riekėmis, apšlakstyti trupučiu česnakinio aliejaus, pagardinti druska ir pipirais. Riekes sudėti į kepimo skardą ir dėti kepti į orkaitę, kol gražiai apskrus.
Į keptuvę pilti česnakinį aliejų, sudėti kepti pomidorus, barstyti šiek tiek druskos, pipirų, dėti smulkinto česnako. Tada pilti vyno acto, alyvuogių aliejaus, berti truputėlį cukraus ir dar pakepti pora minučių. Iškeptus pomidorus sudėti į dubenį.
Į keptuvę pilti alyvuogių aliejaus, suberti smulkintą svogūną, moliūgo kubelius, smulkintą vytintą meksikietišką pipirą, dėti gorgoncolos sūrio gabaliukus, berti truputį druskos, pipirų. Viską kepti, kol moliūgas suminkštės.
Ant apskrudusių batono riekių dėti keptus moliūgus ir svogūnus, pomidorus ir šviežius baziliko lapelius.
Skanaus.