Moliūgų ir obuolių apkepas

Moliūgų ir obuolių apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Moliūgai, 600 gramų
  • Obuoliai, 6 vienetai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Džiūvėsėliai, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 2.5 valgomojo šaukšto
  • Grietinė, 1.5 stiklinės
  • Cinamonas
  • Citrinos, žievelė
  • Cukrus
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Nulupti moliūgai, išskobus sėklas, sutarkuojami ir pašutinami truputyje vandens su sviestu. Tada į juos suberiami tarkuoti obuoliai ir dar pavirinama. Nukaitus puodą, masė atvėsinama. Suberiami džiūvėsėliai, su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, įtarkuojama citrinos žievelė ar įberiama kitų prieskonių, druskos. Viskas sumaišoma. Vėliau sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvas ar forma ištepama riebalais, pabarstoma džiūvėsėliais, ir sukrečiama masė, apdėliojama sviesto gabalėliais. Kepama orkaitėje. Tiekiama su grietine.

» Rašyti komentarą
» Komentarai