Moliūgų ir obuolių apkepas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Moliūgai, 600 gramų
- Obuoliai, 6 vienetai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Džiūvėsėliai, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 2.5 valgomojo šaukšto
- Grietinė, 1.5 stiklinės
- Cinamonas
- Citrinos, žievelė
- Cukrus
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Nulupti moliūgai, išskobus sėklas, sutarkuojami ir pašutinami truputyje vandens su sviestu. Tada į juos suberiami tarkuoti obuoliai ir dar pavirinama. Nukaitus puodą, masė atvėsinama. Suberiami džiūvėsėliai, su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, įtarkuojama citrinos žievelė ar įberiama kitų prieskonių, druskos. Viskas sumaišoma. Vėliau sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvas ar forma ištepama riebalais, pabarstoma džiūvėsėliais, ir sukrečiama masė, apdėliojama sviesto gabalėliais. Kepama orkaitėje. Tiekiama su grietine.
» Rašyti komentarą
» Komentarai