Moliūgų keksas su riešutais

Moliūgų keksas su riešutais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Moliūgai, 350 gramų
  • Miltai, 1.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 2
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Žemės riešutai
  • Apelsinai, 1
  • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, 200 mililitrų
  • Imbieras, maltas
  • Gvazdikėliai, malti, kvapnieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome.

  2. Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius.

  3. Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus.

  4. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.

Porcijų skaičius: 5
» Rašyti komentarą
» Komentarai