Moliūgų keksas su riešutais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Moliūgai, 350 gramų
- Miltai, 1.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 2
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Žemės riešutai
- Apelsinai, 1
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Cinamonas, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, 200 mililitrų
- Imbieras, maltas
- Gvazdikėliai, malti, kvapnieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome.
Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius.
Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.
» Rašyti komentarą
» Komentarai