Moliūgų pyragas

Moliūgų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Moliūgai, 200 gramų
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Cukrus, 250 gramų
  • Kakava, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Riešutai
Gaminimo instrukcija:

Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių.
Baltymus išplakame su 2 šaukštais cukraus iki purių putų.
Kiaušinio trynius išsukame su likusiu cukrumi.
Labai smulkiai sutarkuojame moliūgo minkštimą.
Sumaišome kiaušinių trynius su baltymais. Į šią masę įmaišome aliejų, sodą nugesintą su actu ir miltus.
Gautą masę padaliname į du dubenėlius po lygiai.
Į vieną masę įmaišome kakavą, į kitą – moliūgą. Į tamsią tešlą galima įmaišyti ir susmulkintų riešutų.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi ar sviestu.
Tešlą sukrečiame į kepimo skardą sluoksniuojant t.y. dedame 2 šaukštus baltos tešlos, po to 2 šaukštus tamsios tešlos ir taip kol išdedame visą tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepame 30 minučių.

» Rašyti komentarą
» Komentarai