Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Česnakas, 4 skiltelės
- Salierai, stiebai, 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Čiobreliai
- Šalavijas
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Sultinys, daržovių arba vištienos, 1.5 litro
- Pienas, 400 mililitrų
- Moliūgai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Svogūnai, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Moliūgą nulupti, supjaustyti riekėmis, svogūną nulupti ir ketvirčiuoti, česnako skilteles nulupti, bet nepjaustyti. Tada moliūgą, svogūną, česnako skilteles, salierą sudėti į skardą, užpilti keletu šaukštu aliejaus, pabarstyt druska ir pipirais, čiobreliais, viską rankomis sumaišyti ir dėti į 180-190° C orkaitę, kepti apie valandą, kol suminkštės.
Tada jau visą iškepusį ir suminkštėjusį moliūgą, kartu su svogūnais ir salierais, ir česnakais, dėti į puodą, ir užpilti vištienos sultiniu tiek, kad apsemtų. Pavirti dešimt minučių, išimti salierą ir čiobrelio stagarus, tada belieka tik sriubą sutrinti su trintuvu ir įpilti pieno arba grietinėlės. Užvirti ir viskas, galima valgyti. :)
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-03-15 14:29