Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu

Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 9 vienetai
Kremui:
  • Cukrus, 8 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 4.5 valgomojo šaukšto
  • Vanilinis cukrus, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Pienas, 340 mililitrų
  • Sviestas, 82%, 160 gramų
Papuošimui:
  • Riešutai, 1 saujelė
  • Saldainiai, karameliniai, 3 vienetai
Pagrindui:
  • Cukrus, 2.5 valgomojo šaukšto
  • Miltai, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Riešutai, malti, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pagrindo ruošimas (tortui reikia 3 - jų): Labai gerai išplakite kiaušinių baltymus. Berkite cukrų ir plakite, kol puta taps labai standi ir blizgi. Atsargiai įmaišykite miltus, riešutus. Tešlą pilkite ant kepimo popieriaus apskritimo formos. Kepkite apie 20 minučių iki 170°C temp. įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.

  2. Kremo ruošimas: Sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Greitai maišydami masę pakaitinkite iki virimo. Prieš pat užvirimą, indą nukelkite nuo ugnies. Maišykite dar 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite. Sviestą supjaustykite gabaliukais (jis turi būti kambario temperatūros) dėkite į kremo masę ir gerai išplakite iki vientisos masės.

  3. Papuošimui prikaistuvyje lydyti karamelinius saldainius, maišyti, kad neprisiviltų (karamelė labai greitai pradeda degti), sumesti pasmulkintus riešutus, pakepinti, nuolat maišant, kol pasidarys traški masė.

  4. Ant kiekvieno torto pagrindo tepti po 1/3 kremo, tolygiai paskirstyti.
    Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą
» Komentarai