Morkų keksiukai

Morkų keksiukai
Puošimo dekoracijos gali būti kuo įvairiausios.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Morkos, tarkuotų, 280 gramų
  • Miltai, 170 gramų
  • Rudasis cukrus, 150 gramų
  • Augalinis aliejus, 145 gramai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Graikiniai riešutai, smulkintų, 90 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Maltas muskatas, 0.5 arbatinio šaukštelio
Kremui:
  • Kreminis sūris, naudojau Filadelfijos, 230 gramų
  • Sviestas, kambario temperatūros, 115 gramų
  • Cukraus pudra, apytikriai, 150 gramų
  • Vanilė
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus išsijoti su kepimo milteliais į atskirą indą, įmaišome cinamoną, muskatą.

  2. Kitame inde sumaišome kiaušinius, radąjį cukrų ir augalinį aliejų iki vientisos masės. Įmaišome tarkuotas morkas ir smulkintus graikinius riešutus. Tuomet atsargiai įmaišome miltų mišinšį ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.

  3. Tešlą dėliojame į keksiukų formeles (pripildome apie 3/4), kepame apie 20-25 minutes iki 180 º C įkaitintoje orkaitėje.

  4. Gaminame kremą: elektriniu plaktuvu išplakame sviestą iki kreminės masės, palaipsniui sudedame kreminį sūrį. Gardiname vanile. Beriame cukraus pudros, kol gausime norimą konsistenciją.

  5. Kremu puošiame jau atvėsusius keksiukus. Skanaus.

Porcijų skaičius: 17
Receptą atsiuntė: Lina
» Rašyti komentarą
» Komentarai