Morkų pyragas

Morkų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Margarinas, 100 gramų
  • Morkos, didelė, 1 vienetas
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Actas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Šokoladas, arba pabarstukų papuošimui, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Morką sutarkuoti burokine tarka. Margariną išlydyti.

  2. Kiaušinius, cukrų, margariną, sodą nugesintą actu, morką, miltus sumaišyti.

  3. Kepimo formą ištepti sviestu. Supilti tešlą.

  4. Kepti apie 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigti į pyrago vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepti dar 5 min. ir vėl tikrinti.

  5. Papuošti išlydytu šokoladu/pabarstukais.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Aliona
» Rašyti komentarą