Morkų pyragas su riešutais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Aliejus, 300 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Miltai, 2 stiklinės
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
- Morkos, 5 vienetai
- Lazdyno riešutai, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Aliejų plakame su cukrum, po to dedame grietinę su nugesinta joje soda, viską suplakus iki vientisos masės, pilame kiaušinius, vėl plakame. Palaiksniui beriame miltus sumaišytus su krakmolu. Viską gerai išplakame ar išmaišome (masė turi gautis standi, perbraukus šakute grioveliai išsilygina ne iš karto). Tada dedam smulkia tarka sutarkuotas morkas ir pasmulkintus riešutus.
Viską išmaišome ir pilame į kepimo formą išteptą sviestu ar išklota kepimo popieriumi.
Kepam apie 30 - 40 min. (kuo platesnė forma tuo trumpiau) 180°C temp.
» Rašyti komentarą
» Komentarai