Morkų su obuoliais sriuba
- Druska
- Morkos, 10 vienetų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Obuoliai, 1 vienetas
- Sultinys, daržovių, 1 litras
- Jogurtas, 1 stiklinė
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Duona, ruginė, 4 riekės
- Prieskoniai, Tabasco
- Juodieji pipirai
Nuluptus svogūną ir obuolį supjaustome nedideliais griežinėliais ir apie 4 minutes patroškiname giliame puode, svieste. Į tą patį puodą sukratome Sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas ir maišydami toliau troškiname apie 3 minutes. Į puodą pilame daržovių sultinį, uždengiame ir verdame ant silpnos ugnies, kol morkos suminkštėja (apie 10-15 min. ). Sriubai atvėsus, sutriname ją elektriniu bleideriu arba pertrinkite per sietelį ir padedame į šaldytuvą, kad atšaltų. Sriubai atšalus sudedame jogurtą (4 šaukštus paliekame), išmaišome, pagardiname druska ir pipirais bei Tabasco" padažu. Duoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje. Sriubą išpilstome į lėkštes, įdedame po šaukštą jogurto, ant viršaus užberkite duonos skrebučių. Skanaus!