Musak

Musak
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 5 vienetai
  • Jautienos faršas, 300 gramų
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Pomidorai, 3 vienetai
  • Sviestas, 50 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Pienas, 3 valgomieji šaukštai
  • Juodieji pipirai, malti
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Birute
2015-09-09 16:42
Mano variantas yra Graikiskas
eli
2015-09-09 15:09
Cia moussaka is bosnijos. Ta su baklazanais yra turkiska
Birute
2015-09-09 15:05
Besameli graikijo ruosiamas: alyvuogiu aliejus,sumaisyti puode su miltais, tada kai paruduoja ciut pilamae piena ir gaunam besamelio padaza, galima tarkuotu suriu pagardinti padaza. tada pilame and visos moussakos ir saunam i orkaite. Kai besamelis paruduoja-paruosta! truputi atvesinti ir patiekiant pabarstyti permezano suriu! καλή όρεξη!
Birute
2015-09-09 15:02
Supjaustytos bulves grezineliais,nestambiais,apkepinti aliejuj kelias sekundes. Baklazanas apkapintas aliejuj irgi, isilgais grezineliais(ne stambiais!). Farsas: pakepinti, svoguniuku,cesnakiuko,pipirai,druska,raudonelis. Pomodoru pastos dedi ir keletas pomidoru supjaustytu kubeliais ir suberti,viska troskinti apie pora valandu. Kai viskas paruosta sluoksniuoji:bulvem iskloji skarda,baklazano sluoksnis,farso sluoksnis... ir taip iki paskutinio farso sluoksnio. Ant virsaus pilamas besamelis.
Nesvarbu
2015-07-01 13:22
Koks skirtumas tas pavadinimas! Sarbu kad labai skanu