Naminė balta duona

Naminė balta duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanduo, šiltas, 400 mililitrų
  • Mielės, 20 gramų
  • Kvietiniai miltai, 600 gramų
  • Sviestas
Gaminimo instrukcija:

Dalį vandens (apie puse stiklinės) sumaišykite su mielėm ir palaukite kol mielės ištirps ir “suburbuliuos” paviršiuje. Tada viską sumaišykite su miltais, ir uždengus plėvele palaukite kol tešla pakils dvigubai. Tada suminkykite tešlą ir dar kartą uzdenkite plevele. Palaukite kol pakils. Kepti karštoj orkaitėj (apie 200 celsijaus). Suformavus pagal nuotaiką, galima padaryti visokių juokingų įpjovų.

Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
vika
2020-03-31 12:47
nu receptas tai apie nieka, kur ta sviesta deti, kiek laiko kepti...kazkaip labai jau neisamiai
lina
2014-03-28 16:18
o kam sviestas ir kiek jo reikia?