Naminė balta duona

Naminė balta duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai
  • Vanduo, 40 C, 1 litras
  • Mielės, šviežios, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Saulėgrąžų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi, prie rankų nelimpanti tešla.

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.

Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.

Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.

Ragaujame atvėsusią

» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2012-02-20 15:11
o tai kiek miltu reikia???