Naminė bulka su sezamais

Naminė bulka su sezamais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, 300 mililitrų
  • Mielės, sausos, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Kvietiniai miltai, 550 gramų
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus
Gaminimo instrukcija:

Pirma jums reikia persijoti miltus per sietą, kad jie būtų praturtinti deguonimi.

Pašildykite pieną, temperatūra turėtų būti šiek tiek didesnė nei kambario. Į dubenėlį supilkite sausų mielių, užpilkite šiek tiek šilto pieno, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus, išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti, kol susidarys burbuliukai paviršiuje.

Ištirpintą ir atvėsintą sviestą sumaišykite su mielėmis. Supilkite likusį pieną ir cukrų. Viską išmaišykite. Įberkite druskos ir pamažu minkydami pilkite miltus. Tešlą minkykite apie 5 minutes, ji turėtų būti vientisa ir nelipti prie rankų. Palikite tešlą dubenyje, uždenkite rankšluosčiu arba dangčiu ir padėkite į šiltą vietą 1,5 valandos.

Kai tešla padvigubėja, ją aptepkite aliejumi ir dar lengvai paminkykite. Tada dėkite į aliejumi išteptą skardą ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Kol orkaitė kaista, tešla dar turi pakilti. Tada kepkite apie 35 minutes iki auksinės rudos spalvos. Bulką iš kepimo formos išimti tik atvėsusią.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jo
2016-12-20 23:32
Labai paprasta ir skanu
Ro
2012-05-16 12:44
Labai labai super, pigus, paprastas ir skanus receptukas. Ačiū
as
2011-07-25 18:00
kas per bulka? LIETUVISKAI BANDELE
nat
2011-07-25 14:25
super receptas. visada pavyksta ir labai skanu