Naminė duona

Naminė duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Ruginiai miltai, 500 gramų
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Grūdai, dribsniai, 3 stiklinės
  • Kviečiai, sėlenos, 2 stiklinės
  • Linų sėmenys, 3 stiklinės
  • Saulėgrąžos, 2 stiklinės
  • Kmynai, 2 saujos
  • Cukrus, 150 gramų
  • Druska, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanduo, virintas, 1.5 litro
Gaminimo instrukcija:

Visus ingredientus supilu į didelį dubenį, padarau duobutę, įpilu truputį vandens ir sudedu raugą (jo reikia paprašyti gero žmogaus). Išmaišius raugą, supilu likusį vandenį ir pamažu maišau. Tešlą paminkyti reikia bent 5 minutes, kad gerai susimaišytų visi ingredientai. Išminkius, padedu maždaug 12 valandų, kad pakiltų.

Iš gautos masės atsidedu 3 šaukštus raugo, kitam kartui duonelei kepti. Raugą reikia laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 savaites ir ne trumpiau kaip 3 dienas.

Kepti reikia maždaug 2 valandas 180 laipsnių temperatūroje.
Sveika ir skanu. Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vidukas
2016-02-18 18:45
O kiek raugo deti???
ridikelis
2013-12-21 20:57
Tik nenaudokite Kauno grūdų milus. Ką jie ten daro, neįsivaizduoju, bet kaskart, kai pakliūva jų ruginiai miltai tenka keisti raugą. Ideologinė diversija...