Naminė duona
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Ruginiai miltai, 500 gramų
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Grūdai, dribsniai, 3 stiklinės
- Kviečiai, sėlenos, 2 stiklinės
- Linų sėmenys, 3 stiklinės
- Saulėgrąžos, 2 stiklinės
- Kmynai, 2 saujos
- Cukrus, 150 gramų
- Druska, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Vanduo, virintas, 1.5 litro
Gaminimo instrukcija:
Visus ingredientus supilu į didelį dubenį, padarau duobutę, įpilu truputį vandens ir sudedu raugą (jo reikia paprašyti gero žmogaus). Išmaišius raugą, supilu likusį vandenį ir pamažu maišau. Tešlą paminkyti reikia bent 5 minutes, kad gerai susimaišytų visi ingredientai. Išminkius, padedu maždaug 12 valandų, kad pakiltų.
Iš gautos masės atsidedu 3 šaukštus raugo, kitam kartui duonelei kepti. Raugą reikia laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 savaites ir ne trumpiau kaip 3 dienas.
Kepti reikia maždaug 2 valandas 180 laipsnių temperatūroje.
Sveika ir skanu. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2013-12-21 20:57
Tik nenaudokite Kauno grūdų milus. Ką jie ten daro, neįsivaizduoju, bet kaskart, kai pakliūva jų ruginiai miltai tenka keisti raugą. Ideologinė diversija...
2016-02-18 18:45