Naminė itališka pica su pomidorų padažu

Naminė itališka pica su pomidorų padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Miltai, smulkiai maltų kietagrūdžių kviečių (tipas 00), 640 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Tešlos raugui:
  • Vanduo, šiltas (38-40 ̊C), 240 mililitrų
  • Mielės, šviežios, 50 gramų
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Pomidorų padažui:
  • Pomidorai, konservuoti, smulkinti, 2 skardinės
  • Česnakas, 4 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Džiovintas raudonėlis, džiovinti (arba 1 šviežia šakelė), 1 arbatinis šaukštelis
  • Bazilikas, džiovinti (arba 1 šviežia šakelė), 1 arbatinis šaukštelis
  • Čiobreliai, džiovinti (arba 1 šviežia šakelė), 1 arbatinis šaukštelis
  • Petražolės, džiovinti (arba 1 šviežia šakelė), 1 arbatinis šaukštelis
  • Lauro lapai, 5 vienetai
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
  • Pipirai
Picos įdarui:
  • Kumpis, 200 gramų
  • Pievagrybiai, 200 gramų
  • Sūris, kietasis arba fermentinis, 400 gramų
  • Sūris, mocarela, rutuliukai, 2 vienetai
  • Sūris, fermentinis ar kietas, 200 gramų
  • Bazilikas, švieži (arba 50 g šviežių rukolų), 1 pundelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Pomidorų padažo paruošimas.
    Česnakus smulkiai supjaustyti ir pakepinti alyvuogių aliejuje 1 minutę. Supilti konservuotus smulkintus pomidorus kartu su skysčiu, įdėti lauro lapus, džiovintas ar šviežias sukapotas žoleles, įberti druskos. Uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir virti 20 minučių. Įdėti cukraus, pipirų ir gerai išmaišyti.

  2. Raugo paruošimas.
    Į šiltą vandenį sudėti mieles, cukrų ir sutrinti iki vientisos masės su šakute arba šluotele. Pastatyti masę šiltoje vietoje ir palikti 15 minučių, kol pakils.

  3. Tešlos paruošimas.
    Tuo metu, kai kyla raugas, sumaišyti miltus su druska, kiaušiniu ir aliejumi iki trupinių. Į trupinius įpilti iškilusias mieles. Gautą tešlą minkyti 10 minučių, kol pasidarys elastinga. Padėti tešlą ant aliejumi išteptos lėkštės, ant viršaus uždėti medžiaginį rankšluostuką ir palikti šiltoje vietoje 30 minučių. Praėjus 30 minučių tešlą minkyti ant miltais apibarstyto stalo 5 minutes. Vėl padėti ant aliejumi pateptos lėkštės, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.

    Labai plonai iškočioti tešlą ant stalo, apibarstyto miltais. Suformuotą picos padą kepti 210°C temp. orkaitėje 10 minučių. Pakeptą padą išimti, patepti jį pomidorų padažu, pabarstyti sutarkuotu sūriu, sudėlioti supjaustytą kumpį ir griežinėliais pjaustytus pievagrybius. „Margaritos“ picai patepti pakeptą padą pomidorų padažu, ant viršaus išdėlioti rutuliukais supjaustytą mocarelos sūrį.

    Picas kepti 210 °C temp. orkaitėje 15-20 minučių. Iškepus „Margaritos“ picai nepamirštame jos papuošti šviežiais baziliko lapeliais arba gražgarsčių (rukolos) lapais.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą
» Komentarai