Naminė karamelė

Naminė karamelė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Sviestas, 15 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Supilame cukrų į puodą ir kaitiname ant vidutinės ugnies, tik jokiu būdu neleidžiame užvirti. Kai cukrus pradeda tirpti, reikėtų pradėti po truputį maišyti, kad viskas tolygiai ištirptų.

  2. Kai nebeliks cukraus kristaliukų, nuimame masę nuo ugnies ir įpilame truputį pieno (galima naudoti riebią grietinėlę) ir maišome. Tuomet galima lėtai supilti likusį pieną ir viską gerai išmaišyti (pieno galima pilti ir mažiau). Jeigu masė sušoks į kristalus, viską reikėtų kaitinti tol, kol kristalai ištirps. Pabaigoje įdėti svieto ir palikti atvėsti.

  3. Šis karamelinis padažas puikiai tinka ledams, vaisiams, uogoms (o ypač visų mėgstamoms braškėms), obuolių pyragams gardinti. Į padažą galite įdėti truputį druskos, tuomet jis tobulai tiks šokoladiniams kepiniams.

Porcijų skaičius: 1
Receptą atsiuntė: Ugnė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Lukas
2015-04-21 21:53
Dariau paskui prisvilo puodas, o paskui teko visus 2 valandas mirkyti. Vienu zodziu prie cukraus reikia ir vandens