Naminė karamelė
- Cukrus, 1 stiklinė
- Pienas, 1 stiklinė
- Sviestas, 15 gramų
Supilame cukrų į puodą ir kaitiname ant vidutinės ugnies, tik jokiu būdu neleidžiame užvirti. Kai cukrus pradeda tirpti, reikėtų pradėti po truputį maišyti, kad viskas tolygiai ištirptų.
Kai nebeliks cukraus kristaliukų, nuimame masę nuo ugnies ir įpilame truputį pieno (galima naudoti riebią grietinėlę) ir maišome. Tuomet galima lėtai supilti likusį pieną ir viską gerai išmaišyti (pieno galima pilti ir mažiau). Jeigu masė sušoks į kristalus, viską reikėtų kaitinti tol, kol kristalai ištirps. Pabaigoje įdėti svieto ir palikti atvėsti.
Šis karamelinis padažas puikiai tinka ledams, vaisiams, uogoms (o ypač visų mėgstamoms braškėms), obuolių pyragams gardinti. Į padažą galite įdėti truputį druskos, tuomet jis tobulai tiks šokoladiniams kepiniams.
2015-04-21 21:53