Naminė tortilija su priedais
- Miltai, 100 gramų
- Margarinas, 20 gramų
- Vanduo, 40 mililitrų
- Sūris, feta, 100 gramų
- Agurkai, 1 vienetas
- Pomidorai, 1 vienetas
- Svogūnai, mėlynieji, 1 vienetas
- Padažas, Pesto , 40 gramų
Tortilijų gamyba: vandenyje ištirpdyti druską. Jis neturėtų būt šaltas, kad nesukietintų riebalų ir neapsunkintų minkymo proceso, bet ir ne per karštas – gali nuplikyti miltus.
Miltus persijoti dideliame dubeny aukštom sienom. Dėti margariną ir pirštukais darbuotis tol, kol masė ima priminti trupinius. Minkom pamažėl pildami vandenį, kol nelieka palaidų miltų ir tešla prie rankų nelips. Jei prireiks šaukštu kitu daugiau vandens – įpilti.
Iš tešlos suformuoti rutulį, uždengti ir palikti pusvalandžiui bręst ir miltams brinkt. Tešlą padalijam į 2 (standartinio dydžio tortilijoms) arba 3 (tokios labiau tinka gaminant taco) gabalėlių. Iš kiekvieno jų delnais suformuojam kamuoliuką – šitaip apsisaugosim nuo nepageidaujamo tešlos išdžiūvimo.
Kamuoliuką iškočioti į kiek įmanoma plonesnį apskritimą.
Įkaitinti keptuvę. Dėti paruoštą tortiliją (jei jos diametras didesnis nei keptuvės – nieko baisaus; gavusi karščio tortilija tuoj pat susitraukia) ir kepti kokias dvidešimt sekundžių. Sulaukti, kai paviršiuje pasirodo dideli burbulai, apversti.
Pakaitinti dar 10-15 sekundžių ir išimti iš keptuvės.
Ant iškepusios tortilijos dėti likusius ingredientus. Arba viską, ko tik širdis geidžia.