Naminiai karameliniai ledai
Naminiai karameliniai ledai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Grietinėlė, 35%, 500 mililitrų
- Karamelizuotas kondensuotas pienas, 400 gramų
- Pienas, 250 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Į prikaistuvį supilame pieną ir grietinėlę. Kaitiname, kol užverda.
Kol pienas kaista pasiruošiame ledinio vandens vonelę – į didelį indą įpilame šalto vandens su ledukais.
Kai pienas užverda nukeliame nuo ugnies ir sumaišome su 300 g karamelizuoto pieno. Maišome tol, kol karamelė visiškai ištirpsta. Tada puodą dedame į ledinio vandens vonelę ir paliekame, kol ledų masė visiškai atvėsta. Ledų masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus, dedame į šaldiklį. 2-3 valandų laikotarpyje ledus pamaišome šakute kas pusvalandį, tam, kad ledai tolygiai sustengtų.
Kai ledai sustengsta, likusią karamelę pakaitiname mikrobangėje, kad suskystėtų ir užpilame and ledų viršaus. Dedame į šaldiklį sustengti. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai