Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte

Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulienos faršas, 1 kilogramas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Tešlai:
  • Miltai, 500 gramų
  • Pienas, 300 mililitrų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Šlapios mielės, 25 gramai
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Aptepimui:
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
Pabarstymui:
  • Linų sėmenys, arba sezamo sėklos, 1 valgomasis šaukštas
Patiekiant:
  • Čederio sūris, 8 riekės
  • Salotos
  • Pomidorai
  • Marinuoti agurkai
  • Garstyčios
Gaminimo instrukcija:
  1. Bandelėms mieles ištrinkite su puse stiklinės drungno pieno, įberkite truputį cukraus ir pastatykite šiltai, kad pakiltų, maždaug 20 minučių. Aš įdedu į 30 laipsnių kaitros orkaitę.

  2. Į dubenį supilkite pieną, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite likusį cukrų ir druską ir šiek tiek pamaišykite. Supilkite mielių mišinį ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išminkykite (jei rankomis, tai darykite mažiausiai dešimt minučių). Tešla turėtų gautis glotni, minkšta ir šiek tiek lipni.

  3. Suformuokite rutulį, kurį įdėkite į dubenį, užklokite maistine plėvele ir palikite šiltai, kol pakils dvigubai. Priklausomai nuo sąlygų, tai turėtų trukti apie valandą.

  4. Pakilusią tešlą padalinkite į aštuonias dalis (stenkitės lygias), kiekvieną gabalėlį paminkydami ir suformuodami standų, dailų kamuoliuką.

  5. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių kaitros.

  6. Tešlos kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir dar palikite, kad pakiltų, maždaug pusvalandžiui.

  7. Pakilusias bandeles patepkite lydytu sviestu ir, apibarstę linų sėklomis ar sezamu, pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 - 18 minučių, iki dailiai auksinės spalvos.

  8. Mėsytę išmaišykite su 2 šaukštais džiūvėsėlių, kiaušiniu ir druska bei pipirais. Formuokite kotletukus, bet jei turi būti ne maži ir ne per ploni, nes kepant išsausės.

  9. Kepkite grilyje. Bebaigiant kepti ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po šaukštelį garstyčių ir po riekelę čederio sūrio.

  10. Kiekvieną mėsainį sluoksniuokite dėdami mėsytės, daržovių ir mėgstamo padažo.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą
» Komentarai