Naminis Raffaello tortas
- Kiaušinių tryniai, 2 vienetai
- Cukrus, 105 gramai
- Aliejus, 65 mililitrai
- Pienas, Šilto, 90 mililitrų
- Miltai, 130 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušinių baltymai, 4 vienetai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušinių tryniai, 3 vienetai
- Kiaušinių baltymai, 1 vienetas
- Cukrus, 110 gramų
- Krakmolas, 15 gramų
- Pienas, 150 mililitrų
- Grietinėlė, 35%, 250 mililitrų
- Kokoso drožlės, 50 gramų
- Kokoso drožlės
Elektriniu maišytuvu suplakite kiaušinio trynius bei pridėkite cukrų. Įpilkite pieną sumaišytą su aliejumi. Įberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą išmaišykite.
Atskirame inde elektriniu maišytuvu suplakite kiaušinio baltymus su druska iki standžiųjų putų. Putas atsargiai įmaišykite į tešlą.
Biskvitą kepkite 160 laipsnių temperatūroje, 30 minučių (Video recepte mes naudojame 24cm skermens kepimo formą). Biskvitą padalinkite į dvi dalis.
Kremui sumaišykite nurodytą kiaušinių kiekį su cukrumi ir krakmolu. Įpilkite pieno ir sumaišykite. Dubenį palaikyti virš verdančio vandens, maišykite kol kremo masė sustandės. Palaukite kol kremas atvės, o tuomet palikite šaldytuve 20-30 minučių. Elektriniu maišytuvu suplakite grietinėlę ir pridėkite atvėsintą plikytą kremą.
Pusę gauto kremo sumaišykite su kokoso drožlėmis, šia kremo dalimi padenkite apatinį biskvito sluoksnį. Viršutinį sluoksnį padenkite likusia kremo dalimi. Pagal skonį apibarstykite tortą kokoso drožlėmis.
Pažiūrėkite video receptą kaip mes gaminame „Raffaello“ tortą.