Naminis vynas

Naminis vynas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 250 gramų
  • Vanduo, ar kitos sultys, 200 mililitrų
  • Obuolių sultys, šviežios, 1 litras
  • Razinos, 5 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Išspauskite vaisius ir perkoškite. Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite su virintu vandeniu arba saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį. Butelį užkimškite su kamščiu, kuriame įstatyta žarnelė (galima aplipdyti plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam, kad iš butelio galėtų pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į butelį nepatektų naujo oro. Žarnelė butelio kamštyje neturi siekti sulčių, iš jos po kelių dienų turėtų pradėti eiti oro burbuliukai. Laikykite sultis tamsioje, 17-24 laipsnių patalpoje 8-10 dienų. Laikas priklauso nuo sulčių saldumo, temperatūros. Kai iš vamzdelio burbuliukai išeina rečiau - reiškia rūgimo procesas lėtėja. Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore. Tuomet vėl supilkite jas į rūgimo butelį (galite perkošti nuo drumzlių), jei per mažai saldu, įdėkite cukraus (tiek kiek pirmą kartą) ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2-3 savaites pavėdinkite bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį laikykite 10-13 laipsnių temperatūroje. Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį.
Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rasa
2015-10-20 11:59
Sveiki, gal galite patarti? Po 2 paru perkosus ir nuspaudus misa (viskas vyko puikiai, burbuliavo) supyliau jau tolesnei procedurai vyna...bet praejo jau 3 paros ir jis nebeburbuliuoja? Jis uzmigo ar sugedo? O gal per didelis indas? Rudo misa 20 ltr tapoje, o vyno turis 10 ltr. Kas nutiko?
=
2015-08-18 12:18
=
Gena
2015-08-18 12:17
vyno žurnalas http/www.vynozurnalas.lt/index.php?&age=406
TTTTT
2015-08-18 12:11
ТУТ СОБРАЛИСЬ ОДНИ АЛКАШИ
Medeja
2015-03-27 13:11
Visus vyno gamybos priemones ir ingridientus galite rasti tinklapyje www.medeja.lt