Napoleonas

Napoleonas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, kremui, 400 gramų
  • Pienas, kremui, 1 stiklinė
  • Kvietiniai miltai, kremui, 6 stiklinės
  • Sviestas, kremui, 400 gramų
  • Kvietiniai miltai, kremui, 8 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, kremui, 2 stiklinės
  • Kiaušiniai, kremui, 2 vienetai
  • Pienas, kremui, 1 litras
  • Romas, kremui, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, kremui, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Sviestą burokine tarka sutarkuojame į miltus, supilame pieną ir lengvai išmaišome tešlą.
2 val. ją laikome šaltai.
Iš atšaldytos tešlos kočiojame 3-4 mm storio lakštus ir apipjauname kraštus, suteikdami jiems norimą formą.
3/4 tešlos sunaudojame dideliams trikampiams, o 1/4 - mažiems.
Lakštus subadome šakute ir iškepame 150°-170°C temperatūroje.
Kremui puode užverdame pieną, cukrų ir 200 g sviesto. Kaitindami ant mažos ugnies ir nuolat maišydami suberiame miltus.
Į praaušusį kremą įmaišome likusį sviestą, po vieną kiaušinį, suberiame vanilės cukrų ir supilame romą.
Kremu pertepame iškeptus lakštus, aptepame viršų ir šonus.
Tortą apibarstome trupiniais ir papuošiame.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
alytus
2015-02-11 22:22
Riebu fui