Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, 200 gramų
- Kondensuotas pienas, 1 skardinė
- Vanilinis cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Tešla, sluoksniuota, 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Kiekvieną tešlos gabalėlį perpjauname pusiau, iškočiojame labai plonai. Kiekvieną lakštą subadome šakute, kad labai nesipūstų.
Kepame iki 200°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 6 - 8 min, kiekvieną atskirai.
Kol kepa, išsukame sviestą su vaniliniu cukrumi ir į jį supilame indelį sutirštinto pieno. Masę išsukame iki vientisos masės.
Į torto formą įdedame maistinę plėvelę, tada sluoksniuojame lakštus su kremu. Kadangi jis trapus, tai gražiai susiformuos formoje ir nereikės apipjauti kraštų. Sutepus įdėti į šaldytuvą bent parai.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2018-11-24 02:18
Gyvenu uzsieny ir pas mus sluoksniuota tesla ( puff pastry) parduodama 6 kvadratiniai lakstai vienam poke ( viso 1 kg). Pagal pateikta recepta neaisku kiek lakstu reikia tortui ir kokio mazdaug dydzio?
2017-12-15 11:35
I pertepima dedu smulkintu džiovintu slyvų ispaudžiu citrinos ipilu truputi brendžio. Kas ragavo visiem patiko
2017-12-13 15:06
Skaniau kai kelis sluoksnius sutepi su uogiene. Nes reikia truputi ruksteles.
2017-12-10 02:55
Uogienes vietoij citrinos
2018-12-29 19:37