Napoleono pyragaičiai

Napoleono pyragaičiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 350 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Grietinė, 125 gramai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska, 1 žiupsnelis
Kremui:
  • Pienas, 400 mililitrų
  • Sviestas, 400 gramų
  • Spanguolių uogienė, 250 mililitrų
  • Kiaušinių tryniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 130 gramų
  • Miltai, 40 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus peiliu sukapoti su sviestu, tada sudėti grietinę, kiaušinį, druską. Išminkyti tešlą ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.

  2. Kol tešla šaldytuve, pasidarome kremą: kiaušinių tryniai mikseriu plakami su cukrumi. Suberiami miltai. Pienas užvirinamas su sviestu ir pilamas ant kiaušinių masės. Viskas kaitinama ant silpnos ugnies ir maišoma, kol kremas sutirštėja. Atvėsiname.

  3. Tešlą išimame iš šaldytuvo ir iškočiojame maždaug apie 0,5 cm storio. Tuomet stikline išspausti norimo dydžio rutuliukus. Juos subadyti šakute ir kepti 180 laipsnių orkaiteje 5 - 10 minučių, kol paruduoja.

  4. Formuojame pyragėlius: ant vieno paplotėlio tepame plikytą kremą, dedame kitą paplotėlį ant jo tepame spanguolių uogienę. Vėl uždedame paplotėlį, ant kurio tepame kremą. Taip sluoksniuojame pyragėlius. Gali būti 4-6 paplotėliai. Kiekvieną pyragėlį aptepame kremu ir aplipdome paplotėlių trupiniais.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Irvyda
» Rašyti komentarą
» Komentarai
taigi
2019-03-11 18:17
su miltais i tesla
Kristina
2019-01-14 18:13
O kur deti tuos 400gr sviesto