Naujametinis keksas „Tigriukas“

Naujametinis keksas „Tigriukas“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 170 gramų
  • Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kakava, 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 200 mililitrų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra, pabartymui
  • Juodasis šokoladas, glajus
Gaminimo instrukcija:

Reikės:
4 kiaušiniai
200ml grietinės
170 g sviesto
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Cukraus pudros (pabarstimui)
Šokoladinio glajaus

Ištirpintą sviestą pilti į išplaktus kiaušinius su cukrumi, pilti grietinę, berti stiklinę miltu ir kepimo miltelius. Tada viską sumaišyti ir suberti likusius miltus( tešla turi būti ne per kieta).

Padalinus tešlą į dvi dalis į viena dėti vanilinį cukrų o į kitą kakavą. Į patepta sviestu skardą dedam šaukštą šviesios tešlos, šalia tamsios. Taip padengiam pirma sluoksnį. Tada antrą sluoksnį tešlos – ten, kur tamsi tešla – dėti šviesią tešlą ir t.t.

Kepti orkaitėje apie 40 – 50 minučių 180 laipsnių karščio.
Iškeptą pyragą atvėsinti ir aplieti šokolado glajumi. Sustingus glajui, pabarstyti cukraus pudra. Skanaus! :)

» Rašyti komentarą
» Komentarai
AUSRA
2010-01-24 13:35
sinadien kepiau labai skanu
Asta
2010-01-13 20:40
Dekui
Zinokit skonis nuo grozio taip pat neatsilieka
Ciole
2010-01-13 20:22
MM KAIP GRAZIU arselis: