Naujametinis keksas „Tigriukas“
                        akcijas
                    - Sviestas, 170 gramų
 - Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
 - Cukrus, 1 stiklinė
 - Kakava, 2 valgomieji šaukštai
 - Grietinė, 200 mililitrų
 - Kiaušiniai, 4 vienetai
 - Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
 - Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
 - Cukraus pudra, pabartymui
 - Juodasis šokoladas, glajus
 
Reikės: 
4 kiaušiniai
200ml grietinės
170 g sviesto
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Cukraus pudros (pabarstimui)
Šokoladinio glajaus
Ištirpintą sviestą pilti į išplaktus kiaušinius su cukrumi, pilti grietinę, berti stiklinę miltu ir kepimo miltelius. Tada viską sumaišyti ir suberti likusius miltus( tešla turi būti ne per kieta).
Padalinus tešlą į dvi dalis į viena dėti vanilinį cukrų o į kitą kakavą. Į patepta sviestu skardą dedam šaukštą šviesios tešlos, šalia tamsios. Taip padengiam pirma sluoksnį. Tada antrą sluoksnį tešlos – ten, kur tamsi tešla – dėti šviesią tešlą ir t.t.
Kepti orkaitėje apie 40 – 50 minučių 180 laipsnių karščio. 
Iškeptą pyragą atvėsinti ir aplieti šokolado glajumi. Sustingus glajui, pabarstyti cukraus pudra. Skanaus! :)
2010-01-13 20:40
 Zinokit skonis nuo grozio taip pat neatsilieka

2010-01-13 20:22
arselis:
2010-01-24 13:35