Naujametinis keksas „Tigriukas“
- Sviestas, 170 gramų
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 200 mililitrų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukraus pudra, pabartymui
- Juodasis šokoladas, glajus
Reikės:
4 kiaušiniai
200ml grietinės
170 g sviesto
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Cukraus pudros (pabarstimui)
Šokoladinio glajaus
Ištirpintą sviestą pilti į išplaktus kiaušinius su cukrumi, pilti grietinę, berti stiklinę miltu ir kepimo miltelius. Tada viską sumaišyti ir suberti likusius miltus( tešla turi būti ne per kieta).
Padalinus tešlą į dvi dalis į viena dėti vanilinį cukrų o į kitą kakavą. Į patepta sviestu skardą dedam šaukštą šviesios tešlos, šalia tamsios. Taip padengiam pirma sluoksnį. Tada antrą sluoksnį tešlos – ten, kur tamsi tešla – dėti šviesią tešlą ir t.t.
Kepti orkaitėje apie 40 – 50 minučių 180 laipsnių karščio.
Iškeptą pyragą atvėsinti ir aplieti šokolado glajumi. Sustingus glajui, pabarstyti cukraus pudra. Skanaus! :)
2010-01-13 20:40
Zinokit skonis nuo grozio taip pat neatsilieka
2010-01-13 20:22
2010-01-24 13:35