Neapolietiškas pyragas

Neapolietiškas pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Pienas, šiltas, 0.5 stiklinės
  • Mielės, 15 gramų
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Įdarui papildomai reikės: 200 g sūrio, 500 g nuvalytų, storais griežinėliais supjaustytų pomidorų, 5 dešrelės (storos), juodųjų arba raudonųjų maltų pipirų, druskos, 1—2 šaukštai aliejaus.

Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supjaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perplaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20—30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir po to tučtuojau patiekiamas valgyti.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
LABAI
2011-01-25 17:20
tomas
2009-12-19 14:31
oku:
(anonimas)
2009-12-18 22:45
skanu
o
sakotis
2009-03-08 14:16
ar patiko gal galit atsakyt nes nezinau daryt ar ne