Nekeptas sausainių tortas su chalva

Nekeptas sausainių tortas su chalva
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grietinė, tiršta, 500 mililitrų
  • Sausainiai, vanilės arba sutirštinto pieno skonio, 2 pakeliai
  • Chalva, vanilės skonio, 200 gramų
  • Sausainiai, šokoladiniai, 1 pakelis
  • Uogienė, rūgšti arba šviežios uogos, 6 valgomieji šaukštai
Papuošimui:
  • Braškės
Gaminimo instrukcija:
  1. Chalvą sutrinkite, sumaišykite su grietine ir išplakite elektriniu plaktuvu. Padėkite 1 - 2 valandoms į šaldytuvą, kad masė apstingtų.

  2. Į indą kiek aukštesniais kraštais sudėliokite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos mase. Ant viršaus vėl uždėkite šviesių sausainių, aptepkite uogiene. Tada dėkite tamsių sausainių sluoksnį, aptepkite juos chalvos mase, po to dėkite dar vieną sluoksnį ir aptepkite uogiene. Vėl dėkite šviesių sausainių sluoksnį ir aptepkite chalvos mase. Paskutinį (6-tą) šviesių sausainių sluoksnį vėl aptepkite chalvos mase (truputį jos pasilikite).

  3. Peiliu aplyginkite torto šonus, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Laikyti mažiausiai 8 val.

  4. Prieš patiekdami, gardėsio viršų aptepkite likusia chalvos mase, papuoškite braškėmis.


    Skanaus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Asta
2017-04-09 20:17
Skanu
Neringa
2014-07-01 21:57
Kokia chalva deti-riesutu, ar saulegrazu?