Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas

Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Kremui:
  • Grietinėlė, 35%, 400 mililitrų
  • Juodasis šokoladas, konditerinio, 300 gramų
  • Mascarpone sūris, 250 gramų
  • Karamelizuotas kondensuotas pienas, kupinų, 4 valgomieji šaukštai
Pagrindui:
  • Sausainiai, tik ne Gaidelio, 200 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą ištirpinti mikrobangėje. Sausainius sutrupinti iki smulkių trupinių (galima smulkinti su smulkintuvo pagalba arba dėti į švarų virtuvinį rankšluostėlį ir sumušti kočėlu). Tuomet sviestą sumaišyti su trupiniais ir padengti išardomos tortinės (26 cm ar 28 cm skersmens) dugną ir šiek tiek kraštus. Dėti į šaldytuvą sustingti, kol gaminsite torto įdarą.

  2. Grietinėlę išplakti iki standžios masės (tik neperplakti!). Atsargiai sumaišyti grietinėlę su maskarponės sūriu, kol neliks gumulėlių ir padalinti masę į 2 indus.

  3. Vieną grietinėlės-maskarponės masės dalį sumaišyti su karamele, kol neliks gumulėlių (jei karamelė labai kieta galima trumpai pašildyti mikrobangėje, kol suminkštės).

  4. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje: užkaičiame puodą su pora stiklinių vandens, uždedame ant puodo dubenį su sulaužytu šokoladu ir vis pamaišydami tirpiname šokoladą iki vientisos masės. Paliekame pravėsti apie 15-20 min vis pamaišydami.

  5. Kitą grietinėlės-maskarponės masę sumaišome su pravėsusiu ištirpintu šokoladu.

  6. Ant sustingusio torto pagrindo šaukštu išdėliojame netolygiai šokolado ir karamelės mases, dėliojame maždaug kaip mozaiką. Kai viską sudedame – peiliu skersai, išilgai suraižome torto viršų, pavyks gražus raštas. Dėti tortą atgal į šaldytuvą stengti, geriausia pernakt. Kai sustings – galite nuimti tortinės kraštus. Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve 2 dienas. Tortas tikrai sustengsta, papildomai dėti želatinos ar kitų standiklių tikrai nereikia.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai