Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Juodasis šokoladas, nebūtina, 30 gramų
- Šokoladiniai sausainiai, 300 gramų
- Sviestas, 150 gramų
- Mascarpone sūris, 500 gramų
- Grietinėlė, 35%, 200 mililitrų
- Cukrus, 150 gramų
- Želatina, 20 gramų
Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40 - 60 minučių, kad išbrinktų.
Pagrindui trintuvu arba mėsmale sumalame sausainius.
Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė.
Sausainių masę suberiame į 24 - 26 cm skersmens torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą stingti, kol ruošime įdarą.
Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neužviriname). Ataušiname.
Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome.
Supilame ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės.
Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirtsome.
Apibarstome tarkuotu šokoladu.
Statome į šaldytuvą 3 - 4 valandoms, kad sustingtų. Skanaus!
2018-08-27 18:41
2018-08-24 22:19
Pats sumanymas geras.Tik reikia sumažinti riebalų kiekį.
2017-02-09 16:03
2016-12-22 14:06
2019-03-28 17:41