Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis

Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
Netikras zuikis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištiena, smulkinta, 600 gramų
  • Batonas, 4 riekės
  • Grietinėlė, 35%, 200 gramų
  • Alyvuogės, žaliosios, 1 stiklinė
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Rozmarinas, smulkintas, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Sutarkuokite svgūną.
    Batono minkštimą (be plutelės) sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų.
    Į smulkintą vištieną sudėkite tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą rozmariną, druską ir pipirus, supilkite batono ir grietinėlės masę.
    Viską gerai išmaišykite - apie 10 minučių paplakant elektriniu plaktuvu.

  2. Į paruoštą masę sudėkite alyvuoges ir atsargiai išmaišykite.

  3. Šlapiomis rankomis suformuokite zuikį, dėkite į aliejumi apšlaktytą formą ir pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę kepti 1 - 1,5 valandos

  4. Patiekite kaip karštą ar šaltą užkandį. Skanaus!

    P.S. Iš lauro lapelio galite padaryti ausytes, o iš pipirų- akytes.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Danutė
» Rašyti komentarą
» Komentarai