Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
Netikras zuikis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vištiena, smulkinta, 600 gramų
- Batonas, 4 riekės
- Grietinėlė, 35%, 200 gramų
- Alyvuogės, žaliosios, 1 stiklinė
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Rozmarinas, smulkintas, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Sutarkuokite svgūną.
Batono minkštimą (be plutelės) sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų.
Į smulkintą vištieną sudėkite tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą rozmariną, druską ir pipirus, supilkite batono ir grietinėlės masę.
Viską gerai išmaišykite - apie 10 minučių paplakant elektriniu plaktuvu.Į paruoštą masę sudėkite alyvuoges ir atsargiai išmaišykite.
Šlapiomis rankomis suformuokite zuikį, dėkite į aliejumi apšlaktytą formą ir pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę kepti 1 - 1,5 valandos
Patiekite kaip karštą ar šaltą užkandį. Skanaus!
P.S. Iš lauro lapelio galite padaryti ausytes, o iš pipirų- akytes.
» Rašyti komentarą
» Komentarai