Niujorko pyragas
- Sausainiai, kakaviniai, 250
- Sviestas, 650
- Sviestas, lydytas, 65
- Sūris, Filadelfijos, 1 kilogramas
- Pienas
- Cukraus pudra, 350 gramų
- Miltai, 35 gramai
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Vanilė, ankštis, 1 vienetas
- Kiaušiniai, (tryniai), 2 vienetai
- Apelsinai, žievelė, nutarkuota, 1 vienetas
- Citrinos, žievelė, nutarkuota, 1 vienetas
Orkaitę įkaitinam iki 180 °C temp.
Apvalią kepimo formą su nuimamais kraštais išklojame pergamentiniu popieriumi. Virtuviniu kombainu sutrupiname sausainius iki smėlį primenančios masės. Sumaišome trupinius su sviestu ir šia mase išklojame visą kepimo formos dugną. Sulyginame paviršių (aš naudoju bulvių trintuvę) ir kepame 12 minučių, kol sutvirtėja. Paliekame šiek tiek pravėsti.
Orkaitės temperatūrą padidiname iki 220 °C temp..
Elektriniu plaktuvu (mažu galingumu) išplakam sūrį, pieną, miltus, nutarkuotą citrinos ir apelsinio žievelę iki kreminės masės. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir toliau maišome. Tada sudedame trynius ir vėl išmaišome plaktuvu. Pabaigoje, sudedame vanilę.
Išpilame sūrio masę ant paruošto pagrindo ir kepame 12 minučių. Tada sumažiname orkaitės temperatūrą iki 100 °C temp. ir kepame pyragą dar valandą. Išjungiame orkaitę, paliekame pyragą viduje, truputį pradarome dureles, ir paliekame pastovėti dar valandą, kad kepinys palengva vėstų. Tai padės išvengti įtrūkimų pyrago paviršiuje. Perkeliame pyragą pilnai atvėsti ant stalo, o tada dedame į šaldytuvą ir paliekame per nakt.
Pyrago viršų galima papuošti konservuotomis uogomis arba pabarstyti kakava bei šokolado drožlėmis.
Skanaus.
2015-11-28 08:51
2015-10-01 23:38
2016-05-01 22:28
Gal ir skanu bet
Nepasoka save žalot tokiu skanumimu