Norvegiška tuno pynė
- Mielės, 40 gramų
- Pienas, šiltas, 180 mililitrų
- Medus, 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai, kvietiniai, 550 gramų
- Druska
- Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, baltymai, 1 vienetas
- Vynas, baltas, sausas, 50 mililitrų
- Sviestas, 150 gramų
- Alyvuogės, be kauliukų, 200 gramų
- Pomidorai, be odelių, 100 gramų
- Pomidorai, be odelių, 1 vienetas
- Tunas, savo sultyse, 300 gramų
- Kiaušiniai, baltymai, 1 vienetas
- Pipirai, juodieji
- Prieskoniai, provanso žolelių mišinys, 1 arbatinis šaukštelis
- Sezamas, sėklos
- Pienas, šiltas
Sumaišykite mieles, 4 šaukštus pieno, medų ir palikti 15 minučių. Supilkite likusius tešlai skirtus produktus ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į dubenį, uždenkite ir įdėkite 12 valandų į šaldytuvą kildinti. Galima kildinti ir kambaryje, tuomet pakaks 2 valandų.
Smulkiai supjaustykite alyvuoges ir džiovintus pomidorus. Supjaustykite pomidorą ir nupilkite susidariusias sultis. Nusausinkite tuną ir gerai sumaišykite su išplaktu baltymu. Sudėkite alyvuoges, pomidorus, druską, pipirus, prieskonines žoleles ir viską išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite riebalais. Tešlą išminkykite, iškočiokite 40x45 cm dydžio ir 1 cm storio lakštą. Lakštą padalinkite pusiau. Per pusę padalinkite įdarą, sudėkite į kiekvieno lakšto vidurį, sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus. Taip paruoštus tešlos lakštus supinkite į pynę ir perkelkite į kepimo skardą. Teptuku pynę patepkite pienu, pabarstykite sezamo sėklimis. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Prie šios pynės labai skanu sultinys.