Norvegiškai sūdyta žalia lašiša

Norvegiškai sūdyta žalia lašiša
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Lašiša, ~2kg, 1 vienetas
  • Druska, rupi, 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Baltieji pipirai, malti, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Krapai, švieži
Gaminimo instrukcija:

Jei nusipirkote visą lašišą, pagaminkite iš jos 2 gabalus filė, palikdami odą.
Nušluostykite gautus filė gabaliukus popieriniu rankšluosčiu, bet neplaukite žuvies.
Paimkite didelę lėkštę, kurioje tilptų žuvis ir pabarstykite druska.
Pabarstykite du filė gabaliukus druska, cukrumi, pipirais ir krapais. padėkite pirmąjį filė gabaliuką oda žemyn ant druskos, uždenkite jį antru gabaliuku, oda į viršų. Pabarstykite druska ir krapais.
Sandariai suvyniokite į aliuminio foliją; ant viršaus uždėkite nedidelį svorį ir laikykite šaltai (bent 2 dienas).
Prieš patiekdami, nuimkite foliją ir nuimkite prieskonių perteklių, supjaustykite labai plonais gabaliukais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
migle
2013-06-27 02:36
as darau taip:1kg zuviesimu su kaupu 2v saukstus druskos ir 0,5 v. sauksto cukraus. plius krapai ir kvapnieji pipyrai. sudedu I emaliuota arba plastikini inda, uzdengiu plevele, prispaudziu metaline,ar stikline bonkute su marinuotom darzovem...jokiu budu nedekit citrinos, zuvis gausis kieta ir neskani...
NERIJUS
2011-04-18 10:37
lasisa norvegiskai dvi lasisos file uzbarstyta druska ir krapais file suvertos mesa y vidu ir paslegemos 0,5 kg svoriu ir laikomos tris paras saltai kas para apverciamos ant kitos puses po triju paru ispaudziama citrina ir apslakstomos mesos vidu ir dar palaikomos 2 arba 3 val labai skaniai gaunasi norvegiskas receptas