Nugos tortas

Nugos tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodasis šokoladas, 150 gramų
  • Kiaušiniai, Baltymas, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 100 gramų
  • Cukraus pudra, 150 gramų
  • Sviestas, 150 gramų
  • Lazdyno riešutai, 100 gramų
  • Kiaušiniai, Baltymas, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Orkaitę įkaitinkite iki 180C. šokoladą ištirpinkite (geriau ant vandens, tai neprisvils).
Atskirkite baltymus nuo trynių . Baltymus sudėkite į šaldytuvą, o trynius trinkite su cukraus pudra, kol masė taps vientisa. Sviestą sumaišykite su ištirpintu šokoladu ir įmaišykite į trynius su cukraus pudra. Suberkite riešutus, miltus ir gerai išmaišykite. Baltymus suplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Kepimo formą ištepkite riebalais, sukrėskite masę ir apie valandą kepkite orkaitėje 160C temperatūroje. Pagrindą ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Nugą ištirpinkite vandens vonelėje. Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su nuga. Pagrindą padalykite pusiau ir ištepkite trečdaliu nugos. Likusia nuga ištepkite torto viršų ir šonus. Paruoštą tortą 30-35 min. palaikykite šaldytuve.
Skanaus!!! :)

» Rašyti komentarą
» Komentarai
D
2018-04-05 09:44
Iš vis nesuprantu kas ta nuga.
audra
2013-11-19 19:24
i6 kur ta nuga atsirado, kiek jos reikia/ Nelabai ai6ku viskas.