Nuostabus varškės apkepas su razinomis (be cukraus)
- Razinos, 200 gramų
- Varškė, pusiau riebi, 720 gramų
- Manų kruopos, 150 gramų
- Kokoso drožlės, 80 gramų
- Sviestas, (apkepui), 60 gramų
- Bananai, 1.2 kilogramo
- Pienas, 150 mililitrų
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 4 žiupsneliai
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Sviestas, (formos ištepimui), 25 gramai
- Džiūvėsėliai, (formos pabarstymui), 1 sauja
Įkaitinkite orkaitę iki 190 - 200 °C temp.
Užmerkite manų kruopas pieno ir grietinės mišinyje.
Razinas užmerkite verdančiame vandenyje.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. (plakti trynių nebūtina)
Į dubenį sudėkite varškę, kokoso drožles ir kiaušinių trynius.
Bananus, minkštą sviestą sublenderiuokite (arba bananus sutrinkite su šakute iki vientisos masės).
Baltymus išplakite iki standžių, blizgių putų.
Varškės, kokoso drožlių ir kiaušinių trynių masę su rankomis išminkykite.
Išbrinkusias manų kruopas sudėkite į masę.
Nupilkite likusį razinų vandenį ir jas sudėkite į masę.
Bananus sudėkite į masę.
Viską išmaišykite.
Galiausiai atsargiai įmaišykit išplaktus baltymus, tačiau nepermaišykit.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Tuomet ištepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Supilkite masę į kepimo formą.
Įdėkite į orkaitę ir kepkite kol gražiai, tolygiai paruduos bei apskrus. (Apie 35-45 min.)
Patiekti galite su ledais, uogiene ar tiesiog užkąsti geriant arbatą. Skanaus! :)
2015-12-01 13:58