Obuoliai tešloje
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Sviestas, 250 gramų
- Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
- Grietinė, 5 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra, 200 gramų
- Vanilinis cukrus, 20 gramų
- Obuoliai, 1 kilogramas
- Kiaušiniai, baltymai, 1 vienetas
- Cukrus, 6 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Miltus kapoti su sviestu, išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdėti keletą šaukštų grietinės ir kapojant minkyti tešlą.
Tada įdėti į dubenėlį, uždengti ir 2 val. palaikyti šaldytuve.
Vienodo dydžio obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o į jų vietą įberti cukraus.
Tešlą iškočioti ir supjaustyti tokio dydžio kvadratais, kad būtų galima suvynioti obuolį.
Obuolį dėti kvadrato centre, o tešlos kampelius kruopščiai sulipdyti. Obuolius galite ir dekoruoti, iš likusios tešlos suformuoti lapelius ;-)
Sudėti ant kepimo skardos, patepti plaktu baltymu, pabarstyti cukrumi.
Kepti 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 35-40 min.
Patiekti karštus su vaniliniu padažu ar plakta grietinėle.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-11-08 13:17