Obuolienė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Obuoliai, rūgstesni, 5 kilogramai
- Cukrus, 1.5 kilogramo
- Cinamonas
- Apelsinai, žievelė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Vienodo dydžio, vienodo prinokimo obuolius plonai nulupkite ir pjaustykite į 8 dalis, išimkite sėklalizdžius. Skilteles sudėkite į emaliuotą indą, užberkite cukrumi, žieveles nuplaukite ir susmulkinkite, išmaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje.
Kitą dieną pusę obuolių skiltelių išimkite, o likusias virkite ant stiprios ugnies vis pamaišant. Po 15-20 min., kai obuolių skiltelės sutižta, berkite cinamoną, supilkite paliktas obuolių skilteles ir dar maišant pavirkite apie 10-15 min. Karštą obuolienę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite dezinfekuotais dangteliais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-09-22 17:17
O kur tas nuplautas ir susmulkintas zieveles det?
2013-07-17 11:36
o kiek to cinamono deti?
2011-09-07 00:39
Fui neskanu su cinamonu
2009-10-01 12:13
aha, kur apelsinai?
2015-10-01 16:05