Obuolienė

Obuolienė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Obuoliai, rūgstesni, 5 kilogramai
  • Cukrus, 1.5 kilogramo
  • Cinamonas
  • Apelsinai, žievelė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Vienodo dydžio, vienodo prinokimo obuolius plonai nulupkite ir pjaustykite į 8 dalis, išimkite sėklalizdžius. Skilteles sudėkite į emaliuotą indą, užberkite cukrumi, žieveles nuplaukite ir susmulkinkite, išmaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje.
Kitą dieną pusę obuolių skiltelių išimkite, o likusias virkite ant stiprios ugnies vis pamaišant. Po 15-20 min., kai obuolių skiltelės sutižta, berkite cinamoną, supilkite paliktas obuolių skilteles ir dar maišant pavirkite apie 10-15 min. Karštą obuolienę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite dezinfekuotais dangteliais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Sigita
2015-10-01 16:05
Kaip suprantu tos smulkintos zieveles ir yra apelsino zievele???
Laima
2015-09-22 17:17
O kur tas nuplautas ir susmulkintas zieveles det?
Daiva
2013-07-17 11:36
o kiek to cinamono deti?
Milda
2011-09-07 00:39
Fui neskanu su cinamonu
kaladele
2009-10-01 12:13
aha, kur apelsinai?